Zeoliet: Een belangrijke innovatie in diervoeding

Wat is Dynamisch Gemicroniseerd Zeoliet of ook wel DMC genoemd?

Zeolieten zijn mineralen die worden gewonnen uit vulkanisch gesteente. De zeolietstenen worden eerst gemalen tot poeder waarna het micronisatie proces ingezet wordt om de mineralen in het gesteente optimaal te kunnen gebruiken. Het resultaat is Dynamisch Gemicroniseerd Zeoliet (afgekort DMC) en wordt al langer in de voedingsindustrie toegepast bijvoorbeeld in tandpasta maar ook bij de productie van enkele soorten bier en in een aantal medicijnen. Door intensief onderzoek en op basis van nieuwe inzichten kan DMC sinds kort ook gebruikt worden in diervoeding. DMC is een natuurlijk product en wordt niet chemisch of anderszins bewerkt.

Wat is de toegevoegde waarde van zeoliet als ingrediënt in diervoeding?

  • Draagt bij aan sterke en gezonde botten en houdt gewrichten soepel

  Dankzij de hoge fijnheidsgraad (micronisatie) heeft zeoliet een positieve invloed op de botontwikkeling en -herstel wat bijdraagt aan stevige en gezonde botten van honden en katten. Zeoliet versterkt de werking van de toegevoegde glucosamine en chondroitine, de hoge fijnheidsgraad zorgt voor een goede smering waardoor soepele gewrichten behouden blijven.

   • Zorgt voor een goede spijsvertering

  Zeoliet stimuleert een gezonde werking van de darmen omdat de mineralen ziekteverwekkende darmbacterien en giftige stoffen kunnen binden en verwijderen.

   • Versterkt het immuunsysteem

  Draagt bij aan een optimaal immuunsysteem omdat het de productie van antioxidanten die bacteriën en virussen afbreken verhoogt.

Het gebruik van zeoliet (DMC) in diervoeding is gebaseerd op uitgebreid en erkend wetenschappelijk onderzoek door voedingsdeskundigen en dierenartsen. CLiNiC Petfood is een van de eerste producenten van diervoeding die dit innovatieve mineraal toepast in haar premium honden- en kattenvoedingen.

DMC ZEOLIET